Op weg naar beter?

Het overkomt je: een kind, vriendin, partner met een verslavingsprobleem. Als iets in je leven zo groot is dat je het onmogelijk alleen op kunt lossen, ga je er langzaam aan onderdoor. Je verdwijnt als het ware. 

Ervaringsdeskundige

Als ervaringsdeskundige weet ik het maar al te goed.  Eerst komt het erkennen en herkennen dat je een probleem hebt dat groter is dan jezelf. Dat is de moeilijkste stap, zo heb ik ervaren. 
Op het moment dat je hulp gaat zoeken, kan de verandering in jezelf en je omgeving beginnen. Je bent op weg.

Vanuit mijn 12 jaar ervaring als verzorgende ben ik zeer bekend met allerlei hulpvragen en het bieden van zorg. Altijd vanuit mijn hart. De vraag die ik leerde te stellen is: ‘Wat heb je nodig?‘

Deel met mij je zorgen en de problemen waar je tegenaan loopt en ik laat je zien waar de valkuilen liggen. Hoe het anders kan. Ik leer je wat je moet weten, bijvoorbeeld hoe het brein van een verslaafde werkt en hoe je je grenzen kunt bewaken.

Ik ben opgeleid tot hulpverlener in de zorg in Eindhoven op de Diesbergen. Lichamelijk kon ik het werk als direkte verzorgende van ouderen op een gegeven moment niet meer aan. En daar kwam de zorg voor mijn verslaafde kind bij wat alles bij elkaar tot een burn-out leidde in 2019.

Ik ben van ver gekomen. Als naaste gezien en gehoord worden is een belangrijk onderdeel geweest van mijn proces.

Hulpverlener

De opleiding tot Eerste Verantwoordelijk Verzorgende leerde me een plan op te stellen dat past bij de zorgvrager. Ik vind het hierbij belangrijk dat vanuit die zorgvraag zorg op maat geboden wordt.

De training, die ik volgde in 2021 bij Elsden training (https://elsden.nl), om naasten te ondersteunen bracht me deels tot waar ik nu sta.

Een half jaar mocht ik als vrijwilligster werken binnen de Domus woonvoorziening (beschermd wonen door het Leger des Heils). Zo heb ik  kennis kunnen maken met het leven van de mensen die daar wonen en hun problemen en zorgen. De mooie gesprekken zal ik niet snel vergeten.

Ik deed in 2022 een eerste bijscholing verslavingskunde die me waardevolle kennis en inzicht heeft gebracht. Zowel waar het gaat om de mens met verslaving die in herstel is, als om de naasten.

Met de opleiding Motiverende Gespreksvoering heb ik ervaren dat ik alle antwoorden in me heb. Ze komen met de juiste vraagstelling naar boven.

Ik heb workshops gevolgd om spelvormen te leren gebruiken die anderen  kunnen helpen inzichten helder te krijgen.

Al deze kennis, ervaring en tools mag ik gebruiken om naast jou te lopen terwijl we samen op weg gaan naar jouw groei.

Een afspraak is zo gemaakt

Telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Whatsappen kan altijd.

Als je het formulier onder de knop 'contact' invult, neem ik uiterlijk binnen 48 uur contact met je op op de manier zoals je in het formulier aangeeft.

Direct contact

06 43 15 35 00

Whatsapp

Voor als je hulp nodig hebt als naaste bij het omgaan met een verslaving.

Abonneren op mijn blog

Als je het fijn vindt om mijn blogs per mail te ontvangen, meld je dan hieronder aan.

Adres

Van der Duinstraat 41
5161 BL Sprang-Capelle

06 43 15 35 00

   inf@loved-ones-support.nl

  Whatsapp

KvK 87869063
BTW nummer NL 004499430B84

Privacy verklaring