Meer boek- en filmtips

Inspirerende boeken en films die de moeite waard zijn.

Kind van glas (boek)

In dit boek zul je veel herkennen als je een naaste bent van iemand met de ziekte verslaving. Mary van den Brink neemt je mee naar hoe zij als moeder heeft gestreden voor haar kind.
Zelf herkende ik vooral de vruchteloze pogingen om te redden.

.     

Eén is te veel, duizend nooit genoeg (boek)

Marlijn van Ast (1979) vertelt haar proces van herstel. Ze neemt je mee in de eerste 180 dagen daarvan, maar ook mee terug naar de tijd van nog in gebruik zijn.
Wat voor mij herkenbaar is in dit boek, is dat je soms keuzes maakt die je weer terugbrengen naar je oude gedrag.


Eén is te veel, duizend nooit genoeg is de debuutroman van Marlijn van Ast. Ze is project- en verandermanager in hart en nieren. Daarnaast is zij gastblogger op LEF-Magazine, een platform voor herstellende verslaafden en geeft zij lezingen over haar leven en herstel.

Ben is back (Netflix)

De blijdschap van een moeder over het verrassingsbezoek van haar zoon voor Kerst slaat om in paniek als het gezin te maken krijgt met de gevolgen van zijn verslaving.

Hillbilly Elegy (Netflix)

Een voormalig marinier die aan de Yale universiteit rechten studeert, krijgt een droombaan aangeboden. Een familiecrisis brengt hem verplicht terug naar de plaats waar hij opgroeide. Hij wil er liever niet zijn. De ingewikkelde dynamiek in zijn familie en de explosieve relatie met zijn verslaafde moeder zijn daar mede debet aan. Door de herinneringen aan zijn oma die hem opvoedde, realiseert hij zich hoezeer zijn familie zijn levenstraject positief beïnvloedt.

Cokepunt (boek)

Gary Kok (1950) vertelt in Cokepunt hoe haar zoon Ruud meer en meer van haar vervreemdt en ze steeds meer achter de feiten blijkt aan te lopen. Ruud Hansen (1980) verhaalt over de depressies en de druk van de dealer, zijn zelfmoordpoging en het gebruik van geweld. Ook hier veel herkenning in gevonden. Gary Kok ontdekte de positieve effecten van het delen van ervaringen en zag hoeveel behoefte er aan was en nog is. Zij richtte daarop de stichting Moedige Moeders op. Wil je meer informatie over Moedige Moeders Waalwijk? Stuur een e-mail naar:  moedigemoederswaalwijk@gmail.com

        

Dagboek van een drugsdode (boek)

Aangrijpende verhalen van Moedige Moeders opgetekend door Eddy Veerman. Moedige Moeders; tegen wil en dank ervaringsdeskundigen, maar ook pioniers die aan den lijve hebben ondervonden hoe het voelt als je kind kopje onder gaat. 


Dit boek heb ik nog niet gelezen. Wat ik ervan gelezen heb in een verkorte versie is dat het boek is opgetekend tijdens de opname in een kliniek. Een kijkje in de strijd die Berry geleverd heeft. En indringende tips.

28 days (Netflix)

Als een New Yorkse schrijfster doordraait op de bruiloft van haar zus moet ze haar verslaving onder ogen zien in een door de rechtbank opgelegd afkicktraject.

Papa is verslaafd (Videoland)

Papa is verslaafd is een indrukwekkende documentaire waarin je duidelijk ziet wat voor impact de verslaving van Maarten Dammers op zijn omgeving heeft gehad. Zijn vrouw, kinderen en stiefkinderen vertellen open en eerlijk over de moeilijke tijd die ze door de verslaving van Maarten hebben doorgemaakt. Ook is te zien op welke plekken hij vaak te vinden was ten tijde van zijn verslaving en hoe hij uiteindelijk in herstel is gekomen.

Een afspraak is zo gemaakt

Telefonisch op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur.
Whatsappen kan altijd.

Als je het formulier onder de knop 'contact' invult, neem ik uiterlijk binnen 48 uur contact met je op op de manier zoals je in het formulier aangeeft.

Direct contact

06 43 15 35 00

Whatsapp

Voor als je hulp nodig hebt als naaste bij het omgaan met een verslaving.

Abonneren op mijn blog

Als je het fijn vindt om mijn blogs per mail te ontvangen, meld je dan hieronder aan.

Adres

Van der Duinstraat 41
5161 BL Sprang-Capelle

06 43 15 35 00

   inf@loved-ones-support.nl

  Whatsapp

KvK 87869063
BTW nummer NL 004499430B84

Privacy verklaring